UPOZNAJTE RAY-BAN CHANGE KOLEKCIJU

Ray-Ban ne prestaje sa iznenađenjima. Još od 1937. godine ovaj kultni brend sunčanih i dioptrijskih naočara stvara modele koji traju večno. Ray-Ban Change kolekcija je još jedan od neverovatnih patenata ovog legendarnog brenda koji svakodnevne modele sunčanih naočara pretvara u dinamičan i razigran dodatak.

Ovu izvanrednu Ray-Ban Change kolekciju čine dva modela – Wayfarer i Wayfarer Oval. Razlog zašto se baš Wayfarer našao u jedinstvenoj Change kolekciji jeste jer je upravo on prvi Ray-Ban model naočara koji je napravljen od acetata, davne 1952. godine.

Većina vas upoznata je sa pojmom fotoosetljiva sočiva – sočiva koja na otvorenom, pod uticajem UV zraka tamne, odnosno u zatvorenom prostoru posvetle. Kolekcija za proleće/leto 2024. godine donosi inovacije kada su u pitanju materijali za izradu okvira za naočare – ovog puta inovacija je fotoosetljiv acetat.

Ray-Ban Change Wayfarer Oval
Ray-Ban Change Wayfarer

Materijal za proizvodnju ovih naočara kreiran je korišćenjem najsavremenije tehnologije koja omogućava da se šare na acetatu definišu pod uticajem UV zraka. Proces izrade kombinuje ručnu izradu celuloznog acetata sa tehnološkom inovacijom fotohromatskih boja čime se postižu izvanredni efekti.

Change kolekcija deli se u dve grupe – Stripes i Waves. Striped pattern može se videti na Wayfarer modelu, i kao što sama reč kaže karakteriše ga prugasti dezen, dok Waved pattern krasi Wayfarer Oval model i karakterišu ga šare u vidu talasa.

Više informacija o proizvodu možete pronaći na essilorluxottica.com.

Sva dešavanja u kojima učestvuje kompanija Yason možete pratiti putem našeg web sajta i stranice Novosti.

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.