STUDENTSKI SAJAM STRUČNOG USAVRŠAVANJA 2024

Studentski sajam stručnog usavršavanja, osmi po redu ove godine, organizuje Studentski parlament Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, čiji gost je i kompanija Yason kao i svih prethodnih godina.

Sajam se održava danas 09.05.2024. od 10h do 16h na Departmanu za matematiku i informatiku i Departmanu za fiziku.

Na ovom sajmu studenti završnih godina osnovnih, master i doktorskih studija imaju priliku da otkriju način na koji određene firme, kompanije i organizacije funkcionišu, kako da postanu deo tima i gde postoje mogućnosti za obavljanje stručne prakse u sferi njihovih interesovanja.

Studenti nižih godina studija, takođe, imaju priliku da se informišu o načinu volontiranja u nekoj od firmi, kompaniji i organizaciji gde će im se pružiti mogućnost usavršavanja i sticanje novih znanja. Naše kolege iz oblasti optometrije i audiologije su na raspolaganju i odgovaraće na sva pitanja studentima koji su zaintresovani za ovu oblast i pružiti savete koji mogu poslužiti kao smernice pri opredeljenju čime zaista žele da se bave u budućnosti.

Obzirom da smo jedni od inicijatora za pokretanje osnivanja smera optometrije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, veliko nam je zadovoljstvo da gostujemo na ovakvim organizacijama gde možemo da doprinesemo pružanju informacija i podizanju svesti o važnosti i rasprostranjenosti optometrije i audiologije kao profesija.

Strukovne studije u Novom Sadu u sklopu Departmana za fiziku PMF-a jedine su studije ovog tipa na teritoriji Srbije. Optika Yason već dugi niz godina, od 2007., gradi čvrstu saradnju sa Prirodno matematičkim fakultetom u ovoj oblasti.

Da li ste pročitali naš blog na temu Svetski dan optometrije?

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.