OSNOVNI MATERIJALI ZA IZRADU NAOČARA: ACETAT

Naočare koje EssilorLuxottica proizvodi nisu običan modni dodatak. One su spoj izvanredne ideje, tehnološke izvrsnosti i majstorske veštine izrade.

Tradicionalni materijali za izradu naočara uglavnom se mogu podeliti u tri ključne grupe: metali, acetat i injektirana plastika.  U narednim redovima ćemo se malo detaljnije posvetiti acetatu.

NAOČARE OD ACETATA

Acetat je vrsta plastike koja se dobija od sastojaka biljnog porekla, odnosno kombinacijom pamuka i acetatnih kiselina, zadržavajući karakteristike biljnih vlakana što znači da neće izazivati kožne alergije. Acetatni okviri izazivaju senzacionalan estetski efekat jer ovaj materijal na kraju podseća na materijale poput slonovače, keramike ili murano stakla, a najmanje na plastiku.

Acetat je vrsta materijala koji zahteva dugotrajno poliranje koje ima za cilj da površina okvira bude čista, glatka i sjajna. Ono što je još karakteristično za acetat jesu završne dorade i ukrašavanje koje se rade ručno , kao što su umetanje kristala, nanošenje premaza na logoe i dekoracije i slično. Sjaj, trajnost i izvanredna pedantnost za rad glavna su obeležja ovog prirodnog materijala čija je skupocenost dodatno uvećana brojnim fazama obrade koje uključuju ručni rad.

Svaki okvir napravljen od acetata predstavlja pravo malo remek delo!

Informacije preuzete sa sajta my.essilorluxottica.com

Da li vam se dopadaju modeli naočara koje smo izdvojili kao TOP 6 JESENJIH MODELA NAOČARA? Pratite stranicu Novosti i saznajte više o vašim omiljenim brendovima!

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.