EDITORIJAL: PERSOL SS22

Kažu da kvalitet nikada ne izlazi iz mode, shodno tome ovaj put smo uradili Yason editorijal u kolaboraciji sa jednom od naših najostvarenijih glumica koja već dugi niz godina uspešno postoji na sceni – Bojana Ordinačev i italijanski brend Persol savršeni su spoj za početak leta.

„Patentiran krajem tridesetih godina prošlog veka, Meflecto je prvi fleksibilni sistem drškica naočara na svetu i samo je jedan od razloga zašto se Persol i dalje izdvaja na tržištu. Dizajniran za maksimalnu udobnost, ovaj patent eliminiše pritisak drškica na glavu i omogućava naočarama da se prilagode svakom obliku lica. Pored Meflecto sistema, u dizajnu opet pronalazimo i Persolov nepogrešivi simbol – drškice ukrašene strelama koje vuku inspiraciju od mačeva drevnih ratnika.

Kao najbolji primer unikatne izrade i prepoznatljivih karakteristika, čuveni PO0714 vraća se upotpunjen fleksibilnim drškicama i intrigantnim kombinacijama acetata. Zauvek inspirisan likom i delom holivudskog buntovnika Steve McQueen, ovaj model pravi je primer neraskidive veze brenda Persol i kinematografije.

Kada smo pravili planove za novi editorijal, bili smo sigurni u to da jedino Bojana može da iznese ove modele na pravi način. Njena kreativnost i nenadmašiv talenat inspirisali su nas da napravimo vizuale koji ističu sve ono što ona i Persol imaju zajedničko – istrajnost, kvalitet i status legende.“ 

Dušan Mrđen, kreativni direktor kompanije Yason

Editorijal PERSOL x Bojana Ordinačev napravljen je u Martu 2022. godine
Kreativni pravac i video produkcija / Dušan Mrđen
Model /Bojana Ordinačev
Fotografija / Natalija Mrđen
Izvršni producent / Snežana Marković
Autor članka / Ivana Bojičić
Yason kreativni tim / Teodora Stepić
Make-up / Marina Dulić Podraščanin

Bojana nosi Persol modele PO0714SM, PO3291S, PO3152S  i PO3286V

Persol PO0714SM je prvi model naočara za sunce na sklapanje koji je doneo još veću slavu već dobro poznatom brendu. Ovaj model je dobio ime po čuvenom glumcu Steve McQueen, koji je i proslavio ovaj model kada se pojavio na snimanju filma The Thomas Crown Affair. Od tada je ovaj model jedna od ikona.

Segment kom pripada dioptrijski okvir PO3286V opisan je kao svakodnevna klasika koja nikad ne izlazi iz mode. Ovaj dizajn naočara može se pohvaliti ravnom gornjom linijom koja daje jedinstven preokret vanvremenskom klasiku.

PO3291S je savršen primer spajanja klasičnog sa modernim dizajnom, idealno izbalansiran kroz vanvremenske oblike. Dobro poznata Persol ćilibar nijansa acetata visokog kvaliteta odlično se uklapa sa staklima u plavoj boji upotpunjena blagim efektom ogledala za što efektniji izgled.

U potpuno novim acetatnim bojama dolazi nam model PO3152S. Kolekcija za proleće 2022. donela je mnogo lepih i inspirativnih nijansi. Izdvajamo klasična zelena stakla uokvirena u moderan i pametan okvir napravljenog u havana nijansi.

Koliko znate o brendu PERSOL? Pratite našu stranicu Novosti i saznajte više o vašim omiljenim brendovima!

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.