IZDVAJAMO: Legenda italijanskih Persol naočara

Kada govorimo o PERSOL-u nemoguće je preskočiti podatak da je to brend koji ima istoriju dužu od jednog veka. Legenda italijanskih Persol naočara prepričava se i dan danas u svetu optike i mode. Saznajte kako je ovaj brend stvorio svoju dobro poznatu istoriju.

Sve je počelo 1917. kada je italijanski optičar i fotograf Giuseppe Ratti počeo ručno da izrađuje zaštitne naočare za sunce koje su koristili avijatičari i vozači na trkama a koje kasnije prihvata i italijanska vojska. 

Naočare dobijaju naziv PROTECTOR, da bi se kasnije 1930. godine rodio brend naočara za sunce pod nazivom PERSOL.

Danas je ovaj brend sinonim za prave sunčane naočare, kvalitet, ručnu izradu, tradiciju i udobnost.

Persol model 0PO0649 24/31

Okvir je ručno napravljen od najkvalitetnijeg MAZZUCCHELLI ACETATA koji se dobija od pamučne vune i celuloze pa pruža mogućnost izrade u najraznovsnijim bojama. Sočiva se prave od najkvalitetnijeg BARBERINI minerala, takođe u Italiji.

Model 649 karakteriše prepoznatljiv Persol most u obliku ključaonice koji omogućuje stabilnost pri nošenju.

Neizbežno obeležje i zaštitni znak je strela ARROW koja se prostire od drškica do uglova okvira.

Na kraju jedan od Persolovih patenata koji je karakterističan i istorijski prisutan – MEFLECTO. Radi se posebnom feder krilu koje se nalazi na samoj drškici pa omogućuje udobnost i dobro fitovanje.

Pored modela 649 veliku slavu je doneo i model 714, prve naočare za sunce na sklapanje.

Čuveni glumac Steve McQueen proslavio je model 714 kada se pojavio na snimanju filma The Thomas Crown Affair i ostavio trag ikone u svetu mode i filma.

Persol izbacuje limitiranu verziju 714 Steve McQueen napravljenu od dvadeset četiri karatnih zlatnih stakala.

Ukoliko tražite najbolje za sebe, ručnu izradu, kvalitet, otmenost, stil, lepotu, savršen vid nudimo Vam PERSOL, italijanski brend protkan bogatom istorijom.

Najnovije informacije o kolekcijama svih brendova možete pratiti na našoj Instagram stranici kao i na našoj stranici Novosti.

Manja Uvalin
Bulevar Oslobođenja 34

Manja Uvalin dugi niz godina radi kao profesionalac za brigu o očima u kompaniji Yason


Urednik članka
Dušan Mrden

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.