BREND: ISTORIJAT BRENDA VOGUE

Kako je nastao brend VOGUE?

Brend VOGUE osnovao je američki biznismen Arthur Baldwin Turnure 1892. godine u New York-u prvobitno kao nedeljni časopis usmeren na njujoršku aristokratiju, pre nego što je dosta kasnije postao mesečni modni magazin. Kritičarka Caroline Weber je ovaj modni časopis u izdanju Njujork tajmsa iz decembra 2006. godine opisala kao „najuticajniji modni časopis na svetu“.

vogue eyewear

stari logo                                                                               novi logo

VOGUE je francuska reč i znači STIL. Kada kažemo Vogue asocijacija je upravo na vodeći modni časopis, međutim, 1973. godine rođen je VOGUE EYEWEAR brend uzevši isto ime kao i najprestižniji modni časopis na svetu. Ove godine brend proslavlja 50 godina postojanja!

1990. godine ovaj brend kupuje Luxottica – najveća svetska kompanija za proizvodnju naočara, i kao deo njihovog asortimana beleže veliki uspeh zahvaljujući svom modernom dizajnu i odličnom odnosu cene i kvaliteta.

Ono što karakteriše VOGUE EYEWEAR jesu internacionalnost pre svega, zatim moderan dizajn, trendovske boje, zanimljive dekoracije ili detalji, kao i kvalitetna završna obrada. Ovaj brend se godinama unazad trudi da razume i prati najnovije modne trendove dok istovremeno održava pristupačne cene i stvara širok spektar proizvoda. Postao je sinonim za savremenu i međunarodnu modu, obraćajući se mladim ljubiteljima mode.

Naočare brenda Vogue izrađuju se od kvalitetnih materijala – metal, acetat, najlonska vlakna, koji osiguravaju udobnost i prijatnost tokom nošenja. Ono što je odlično jeste da ovaj brend misli na sve uzraste, tako da se mogu pronaći naočare za decu, tinejdžere i odrasle.

vogue collage 1

Mnoge poznate ličnosti su godinama unazad bile ambasadori brenda Vogue, kao npr. Gisele Bündchen, Adriana Lima, Eva Mendes, Gigi Hadid, Millie Bobby Brown…

Trenutna kolaboracija brenda Vogue Eyewear  i američke manekenke Hailey Bieber privukla je mnogo pažnje. Modeli koje je ona dizajnirala su atraktivni mladalački modeli pravljeni u zemljanim bojama koji nikog ne ostavljaju ravnodušnim. Više o ovoj kolaboraciji možete saznati klikom OVDE.

Informacije preuzete sa sledećih sajtova vogue-eyewear.com, luxottica.com, posheyes.co.uk, fashiongonerogue.com.

Pogledajte našu stranicu BRAND CORNER i saznajte više o istoriji brendova sa kojima sarađujemo.

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.