YASON x SIGURNA ŽENSKA KUĆA 2022

Već treću godinu zaredom organizujemo akciju Yason i Sigurna ženska kuća koja se pokazala kao izuzetno uspešna i korisna. “Sigurna ženska kuća” je prva sigurna kuća za žene otvorena u Vojvodini 15. decembra 2006.godine i nalazi se pod rukovodstvom Dr Nade Padejski Šekerović. Želimo da zajedničkim snagama nastavimo borbu i da doprinosimo pružanjem pomoći ženama kojima je ona potrebna, radi njihove bolje budućnosti.

yason dan zena sigurna zenska kuca

Međunarodni dan žena prvi put je obeležen 1909. godine i sada se obeležava u celom svetu sa ciljem borbe za ženska ljudska prava. Kod nas se ovaj dan obeležava od 1914. godine a vezuje se i za požar koji se dogodio u fabrici tekstila u Njujorku u kom je živote izgubilo preko stotinu žena, i može se reći da je taj nemio događaj bio pokretač borbe za ženska ljudska prava.

Pridruži se i ti!

Pridružite se i pomozite podrškom, ohrabrenjem, lepom rečju ili finansijskim podsticajem, ukoliko ste u mogućnosti. Prethodnih godina smo uz vašu pomoć uspeli da sakupimo dovoljno sredstava koje su uložene u podizanje funkcionalnosti prostora u kome žrtve nasilja žive na viši nivo. Treba da budemo svesni da je svaka pomoć uvek dobrodošla i da je od izuzetnog značaja svima kojima je potrebna!

Pomoć žrtvama nasilja možete pružiti ukoliko obavite kupovinu u nekoj od Yason optika, čime dobijate priliku da budete deo humanitarne akcije organizovane sa ciljem da pomognemo Sigurnoj ženskoj kući u Novom Sadu. I mi se sa entuzijazmom pridružujemo borbi protiv nasilja nad ženama, i tom prilikom želimo da im pružimo podršku tako što ćemo i ove godine donirati 5% od ukupnog prometa naših optika u periodu od 07-12. marta. Smatramo da je ovo jedan od najbojih načina da se povodom Međunarodnog dana žena zaista pruži iskrena podrška.

 U okviru Međunarodnog dana žena pridružujemo se borbi za za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca.

Budite deo bolje budućnosti uz nas. 💎

Yason tim