YASON x Philippe Wagner Petrovaradin Fortress Bike Fest 2022

U organizaciji Biciklističkog kluba Novi Sad, na Petrovaradinskoj tvrđavi u nedelju 18. septembra , održana je jedina međunarodna UCI biciklistička trka ove godine u Srbiji, ujedno i kvalifikaciona trka za Olimpijske igre u Parizu 2024 godine.

Kao dugogodišnji pokrovitelj Biciklističkog kluba Novi Sad, kompanija Yason je podržala ovu manifesticiju i nagradila najbolje učesnike naočarama za sunce poznatih brendova.

Peti Petrovaradin fortress MTB kup, Philippe Wagner Petrovaradin fortress bike festival, okupio je oko 250 najboljih biciklista iz Srbije, regiona i evropskih država kao što su Švajcarska, Rumunija, Češka, Austrija, Grčka, Mađarska i Norveška, ali i ljubitelje ovog andrenalinskog sporta.

U elitnoj trci trijumfovali su Austrijanac Maksimilijan Foidl i Aleksandra Adam iz Grčke. Među muškim seniorima, drugo mesto osvojio je Žombor Palumbi iz Mađarske, dok je treće mesto pripalo Andrinu Gesu iz Švajcarske. U ženskoj konkurenciji drugo mesto osvojila je takođe Grkinja Eirini Marija, a treće Dunja Ivanova.

Juniorsku trku obeležili su Norvežanin Marius Aon koji je osvojio prvo mesto, Damjan Stanišić iz Srbije drugo mesto i trećeplasirani Viktor Trmčić, takođe iz Srbije. U ženskoj konkurenciji pobedu je odnela Gala Ratković iz Srbije.

Čestitamo svim pobednicima i učesnicima ovogodišnje trke i želimo im mnogo sreće u narednim takmičenjima.

Sva dešavanja u kojima učestvuje kompanija Yason možete pratiti putem našeg web sajta i stranice Novosti.

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.