SAVET: Pravilno čišćenje naočara

S obzirom na trenutnu situaciju u svetu, važno je znati kako izgleda pravilno čišćenje naočara. Izuzetno je bitno voditi računa o zdravlju i higijeni kao i čistoći stvari koje koristimo svakodnevno. Dobrodošli u još jednu novu rubriku pod nazivom SAVET u kojoj smo porazgovarali sa koleginicom o tome kako je najbolje voditi računa o čistoći vaših naočara. Pratite sledeće korake:

Operite ruke temeljno

Pre nego što očistite naočare, važno je da očistite vaše ruke. Da se vaša stakla ne bi umastila ili uprljala, postarajte se da vaše ruke nemaju ostatke hrane, prljavštine ili kreme kako biste primenili pravilno čišćenje naočara.

Isperite naočare vodom (hladnom ili mlakom)

Bitno je da saperete sve vrste čestica prašine i prljavštine sa naočara kako ne bi došlo do grebanja sočiva pri čišćenju istih. Ukoliko imate i papučice u predelu nosa, njih temeljno saperite.

Temeljno operite sve delove naočara pre brisanja

Koristite odgovarajuću tečnost za održavanje

Nikako ne koristite alkohol, vlažne maramice, tečnost za prozore, razne razređivače. Alkohol šteti slojevima zaštite na našim staklima. Preporučuje se korišćenje odgovarajućih tečnosti koje možete kupiti u optikama poput ove sa slike ispod, kao i korišćenje blagih deterdženata za sudove koji su najbolji odmašćivači.

Topynet sredstvo za čišćenje možete pronaći u svim našim optikama

Koristite odgovarajuću tkaninu

Koristite isključivo mikrofiber krpicu. Mikrofiber krpica prikuplja svakakve vrste masnoća i ne razmazuje ih po staklima. S obzirom na to da prikuplja razne vrste prljavština, bitno je da se često pere i to bez omekšivača. Ne koristite maramice, razne tkanine, vunu..

Mikrofiber krpica je najbolje rešenje za brisanje naočara

Zapamtite najbitnije

Nemojte čistiti stakla majicom, košuljom niti bilo kakvim delom odeće.
Nemojte čistiti stakla pljuvačkom.
Nemojte koristiti toalet papir, salvete i slično.
Nemojte koristiti razne tečnosti za čišćenje kuće.

Nemojte kupovati dezinfekcione maramice koje nisu odobrene od strane optičara.

Ako vas interesuje moda obavezno nas zapratite na Instagramu i ostanite u toku sa najnovijim trendovima.

Ivana Bojičić
Hadži Ruvimova 63-65

Ivana Bojičić dugi niz godina radi kao profesionalac za brigu o očima u optici Yason

Urednik članka
Dušan Mrden

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.