SAVET: KAKO ODABRATI SUNČANA STAKLA?

Kako odabrati sunčana stakla za naočare? Postoji nekoliko kategorija stakala, a mi smo tu da vam olakšamo proces odabira kako biste se lakše pripremili za leto!

Najbolji trenutak za kupovinu sunčanih naočara je svaki trenutak – UV zraci prisutni su u gotovo svakom momentu, te je zaštita naših očiju uvek dobrodošla. Sa napretkom tehnologije širi se i ponuda stakala za sunce, koja je danas veoma raznolika. U zavisnosti od toga da li Vam je bitna dobra zaštita očiju ili pratite modne trendove može se izdvojiti nekoliko karakteristika sunčanih stakala.

KLASIKA

  • Zelena boja stakala daje najrealniju sliku i odličnu zatamnjenost ukoliko ste osetljivi na jaku svetlost. Izuzetno je prijatna i smanjuje naprezanje oka.
  • Siva boja stakala je neutralna, opuštajuća i nudi prijatnost gledanja.
  • Braon stakla naglašavaju kontraste, daju jasnu i preciznu sliku i pogodna su za vožnju, kao i za oblačno vreme.
  • Žuta stakla su najpogodnija za vožnju, jer daju najoštriji vid, najbolji kontrast i intenzitet boja.

Ray-Ban sadrži širok dijapazon stakala i modela

TREND

Pored klasičnih boja stakala postoje i druge razne boje, poput plave, crvene, ljubičaste, roze. Ukoliko želite da budete u trendu i primećeni odlučite se za neku od ovih boja i sigurno nećete pogrešiti. U kombinaciji sa okvirom zanimljivog dizajna ova stakla bi bila pun pogodak!

Vogue VO 5211S W44/5

EFEKAT OGLEDALA

Pored upadljivih boja stakala, pažnju ćete privući i odabirom stakala sa efektom ogledala. Ovakva stakla dolaze u raznim nijansama koja nude dodatnu zaštitu, jer se sunčevi zraci odbijaju od njihovu površinu. Efekat ogledala je dugo aktuelan i ne izlazi iz mode. Ova stakla i u ramu najjednostavnijeg oblika daju fenomenalan efekat.

 

Bolon BS6065 D3

POLARIZACIJA

Blještavilo, uzrokovano svetlosnom refleksijom, dovodi do neprijatnosti prilikom gledanja. Kada se prirodna svetlost odbija o ravnu, glatku površinu (voda, sneg, led, asfalt, karoserije automobila itd) ona stvara refleksiju i horizontalne vibracije koje prouzrokuju nelagodno blještanje. Sunčana stakla sa polarizacionim filterom neutrališu sve te odbljeske od sjajnih površina dajući besprekornu sliku.

na modelima često piše P (stakla ili drškice) što označava polarizovanost kao na naočarima sa slike RA5267 583 6T5

Najnovije informacije o naočarima možete pratiti na našoj Instagram stranici.

 

Ivana Bojičić
Hadži Ruvimova 63-65

 

Ivana Bojičić dugi niz godina radi kao profesionalac za brigu o očima u optici Yason

 

Urednik članka
Dušan Mrden

 

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.