Luxottica i Mazzucchelli ulaze u saradnju

luxottica mazzucchelli

Milano i Castiglione Olona (Italija), 11. jun 2021.Luxottica i Mazzucchelli najavljuju sporazum o saradnji kako bi razvili i proizveli visoko održivu vrstu acetata, dostupnu svim učesnicima na tržištu.

Sporazum predviđa kupovinu manjinskog udela od oko 35% osnovnog kapitala kompanije Mazzucchelli od strane kompanije Luxottica, kako bi se dalje finansirao razvoj projekta unutar proizvodnih pogona kompanije Mazzucchelli.

Transakcija potvrđuje i jača dugogodišnju posvećenost kompanije Luxottica, koja je deo grupe EssilorLuxottica, i kompanije Mazzucchelli da dugoročno smanje uticaj na životnu sredinu, povećavajući ponudu visokokvalitetnih i održivih naočara.

Važno je napomenuti da je obrazloženje transakcije samo finansijsko i ne podrazumeva potpisivanje sporazuma sa akcionarima o imenovanju bilo kog direktora Luxottice u Mazzucchelliju. Porodica osnivača Orsi Mazzucchelli-ja nastaviće da upravlja kompanijom.

Više o Luxottica Group

Luxottica je lider u dizajnu, proizvodnji i distribuciji modnih, luksuznih i sportskih naočara. Njihov portfolio uključuje kućne brendove kao što su Ray-Ban, Oakley, Costa, Vogue Eyewear, Persol, Oliver Peoples i Alain Mikli, kao i licencirane marke uključujući Giorgio Armani, Burberry, Bulgari, Chanel, Coach, Dolce & Gabbana, Ferrari, Michael Kors, Prada, Ralph Lauren, Tiffany & Co., Valentino i Versace. Globalna distributivna mreža grupe pokriva više od 150 zemalja i dopunjena je širokom maloprodajnom mrežom od približno 9.000 prodavnica, sa LensCrafters i Pearle Vision u Severnoj Americi, OPSM, LensCrafters i Spectacle Hut u azijsko-pacifičkom regionu, GMO i Oticas Carol u latinskoj Americi, Salmoiraghi & Vigano u Italiji i Sunglass Hut širom sveta.

Više o Mazzucchelli 1849

Mazzucchelli 1849 je svetski lider u proizvodnji i distribuciji proizvoda od celuloznog acetata za optičku industriju. Zahvaljujući svojim tehnologijama ova kompanija danas obrađuje širok spektar polimernih materijala. Mazzucchelli proizvodi namenjeni su tržištima od naočara, sunčanih naočara i modnih dodataka do dekoracije enterijera i dizajna predmeta, gde se visoko cene i estetske vrednosti. Mazzucchelli ima jake vrednosti utemeljene na inovacijama proizvoda, direktnom kontaktu sa kupcima i snazi brenda. Stalne inovacije dovele su do poboljšanja u proizvodnom procesu, promovišući ručni rad visokokvalifikovanih radnika i pretvarajući Mazzucchelli 1849 u prestižnog lidera za celo optičko tržište.

Saopštenje preuzeto sa www.luxottica.com