LEONARDO DEL VECCHIO

Ovim putem vas, na veliku žalost obaveštavamo da je juče 27.06.2022. godine u 87. godini života preminuo italijanski biznismen Leonardo Del Vecchio, osnivač i predsednik kompanije Luxottica, najvećeg svetskog proizvođača i prodavca naočara i okvira, čovek koji je ostavio veliki uticaj na ovoj planeti.

Gospodin Leonardo Del Vecchio, gospodin Edi Stiz i direktor kompanije Yason Boško Mrđen

Leonardo Del Vecchio, rođen 22. maja 1935. godine u Milanu, potiče iz siromašne porodice i odrastao je u sirotištu. Svoju karijeru je počeo kao šegrt kod proizvođača alata, ali je odlučio da svoje veštine obrade metala pretvori u izradu delova za naočare. Njegova životna priča je izuzetno inspirativana i posebna, jer je uspeo da od „ničega“ stvori najveću kompaniju za proizvodnju naočara na svetu.

Leonardo je bio jedan od najvećih vizionara ovog sveta i uspeo je da spoji naočare sa modom, koristeći najnovije tehnologije kako bi unapredio kvalitet svojih proizvoda.. 

Luxottica je osnovana 1961. godine i prvobitno se bavila snabdevanjem delovima za naočare. Godine 1967. počela je prodaja kompletnih okvira za naočare pod brendom Luxottica.

Proizvodnja naočara za luksuzne brendove kao što su Ray-Ban, Armani, Bvlgari i njihova prodaja preko maloprodajnih lanaca kao što su Pearle Vision, Lenscrafters i Sunglass Hut u vlasništvu kompanije Luxottica pretvorila je Del Vecchia u najvećeg svetskog proizvođača naočara. Fabrike za proizvodnju nalaze se na tri kontinenta – Evropi, Aziji i Americi. Procenjuje se da je neto vrednost kompanije 24,1 milijardu dolara, što Leonarda Del Vecchia postavlja na drugo mesto po redu najbogatijih osoba u Italiji i 54. u svetu.

Velika nam je čast sto smo deo izuzetne porodice kao što je Luxottica i što smo imali priliku da učimo od najboljih!

Pratite našu stranicu Novosti i saznajte više o vašim omiljenim brendovima!

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.