INTERVJU: SARA JOVANOVIĆ (SARA JO)

Velika pop zvezda, Sara Jo, priča o muzici, svom stilu i naočarima za našu rubriku INTERVJU. Sara Jovanović predstavlja primer novog talasa mladih talenata i jedna je od retkih koja je uspela da napravi uspešnu karijeru.

Pročitajte Sarin intervju i saznajte na koji način pevačica nalazi inspiraciju pri odabiru naočara, kako izgleda njen proces snimanja pesama i kojim brendovima ona ne može da odoli.

Valentino x Dolce & Gabbana x Miu Miu

Kako Sara Jo traži inspiraciju za stvaranje muzike?
Proces stvaranja pesme u studiju izgleda tako što se moji saradnici i ja okupimo u studiju i prvo proćaskamo o tome da li smo imali neke ideje u poslednje vreme, neki stih, neka melodija ili čega smo jednostavno “željni” na radiju ili u izlasku… Ostavljamo po strani bilo kakvu vrstu kalkulacije i radimo isključivo ono što nam se radi. U muzičkoj industriji zaista nema pravila – npr. kada smo završili singl “Mili, mili” bila sam ubeđena da će to biti više pesma za našu dušu, međutim, ispostavilo se da su se ljudi itekako uželeli zvuka 90ih i mogu slobodno reći da mi je obeležila 2019. godinu.

Kako si pronašla svoj lični stil?
Kada biste bacili pogled na sve slike od osnovne pa do dana današnjeg – sve bi vam bilo jasno (smeh). Bilo je tu raznih faza, promašaja, eksperimenata… Ali na kraju krajeva mislim da to i jeste jedini način da otkrijete u čemu se osećate najprijatnije i šta će to tačno biti vaš lični pečat.

Tvoja definicija uspeha?
Uh, jedna vrlo opširna tema za koju bi mi bilo potrebno više od nekoliko redova. Ali kada bih morala da budem koncizna – da ostvarim kontinuitet u muzičkoj industriji, zadržim početničku žar i da iz godine u godinu moj nastup bude sve bolji performans i zabava za publiku.

U spotu za pesmu Mili Mili Sara nosi brend Oakley

Kako bi okarakterisala lični stil kada je u pitanju izbor naočara?
Ranije sam uglavnom birala “mirnije” modele, koji su praktični i lako se uklopaju (ili sam makar živela u toj zabludi). U poslednje vreme sam više okrenuta ka upadljivim i upečatljivim bojama i trudim se da naočarima zapravo “nadogradim” kombinaciju – neverovatno mi je kakvu moć može da ima samo jedan takav detalj!  

Šta najviše voliš u muzičkoj industriji?
Sem već pomenutog kreativnog procesa u studiju, festivalski nastupi (ne samo zbog “brojki” publike već i stejdža koji nam uglavnom pruža mnogo više mogućnosti za dobar performans), kao i upoznavanje i rad sa novim, mladim talentima. Uvek je dobra stvar “osvežiti” ekipu saradnika.

Da li si dosledna brendu, boji ili obliku naočara?
Kao što sam već naglasila u jednom od odgovara, sve sam više otvorena za eksperimentisanje i trudim se da ostavim iza sebe greške kao što je na primer briga i rana procena toga kako će mi neki model stajati. Sve dok ne probaš naočare ne možeš da znaš sa sigurnošću kako izgledaju na licu. I to je jedna od glavnih stvari koju bih preporučila ljudima – nemojte se nikada ograničavati u izboru zbog nekih usađenih (najčešće netačnih) uverenja.

Sara Jo x Versace

Plastične ili metalne naočare?
Ako su komforne i lagane tokom nošenja i bliske mom stilu – nebitno mi je. Mada čini mi se da u mojoj kolekciji preovladavaju plastični okviri.

Tvoji favoriti i iz Yason Brand Corner-a?
Valentino, D&G, Ray-Ban, Miu Miu, Vogue, ali aaapsolutni favorit Versace!

Kako biraš naočare?
S obzirom na to da sam u podznaku vaga – trudim se da ne razmišljam preterano dugo (smeh). One koje su mi najupečatljivije na prvi pogled se najčešće ispostave kao i najbolji izbor.

Sara Jo x Vogue Eyewear

Koje naočare sada nosiš?
Trenutni favoriti su mi Versace VE4382 5329/2 i Valentino VA 2037 oval. Ženstveni oblici koji ostavljaju snažan utisak. Ukratko – ljubav na prvi pogled.

Sara Jo u 3 boje
Crvena, ljubičasta i crna.

Kako bi posavetovala nekoga ko želi da se bavi muzikom?
Da rade na svom stilu i izrazu i da budu dosledni u istim. To je, čini mi se, jedini način da dođeš do “prave” publike i održiš neku zdravu muzičku priču.

Više o Sari Jo

Pop pevačica Sara Jovanović poznatija kao Sara Jo, na sceni se pojavila 2012. godine kao učesnica muzičke emisije Prvi glas Srbije. Odlaskom na Evroviziju 2013. godine stekla je status svetske muzičke zvezde. Karijeru je kasnije zapečatila mega-hitovima kao što su Mili Mili, Kaži Mi i Bez Sna pored mnogih drugih.

Sara Jo Instagram, Facebook i Twitter profili.

Za dodatne vesti iz sveta optike i mode pratite nas na Instagramu.

Urednik članka
Dušan Mrden

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.