INTERVJU: MATIJA MILENKOVIĆ

Kompanija Yason sa zadovoljstvom najavljuje saradnju sa mladim i perspektivnim srpskim snouborderom, Matijom Milenković koji je kroz razgovor sa nama otkrio koliko su naočare bitne u svetu snouborda, koji su mu omiljeni trikovi i kako uklapa privatan život sa sportskim.

Saznajte u nastavku članka kako je Matija počeo da se interesuje za snoubord i na koji način nalazi motivaciju da nastavi da se bavi ovim ekstremnim sportom.

Šta te je privuklo ka snoubordu?

Oduvek sam se ložio na ekstremne sportove i samo je bilo pitanje vremena kada će mi neki zapasti pod noge. Snowboard je bio prvi i nije mi trebalo dugo da se primim. A kada sam ukapirao koliko slobode i kreativnosti pruža ovaj sport, na to sam pao.

Kako izgleda tvoj tipičan dan?

Tipičan dan u toku sezone na nekoj planini. Volim da spavam ali za vožnju ustajem bez problema. Onda WimHof rutina sa ledenim tušem, malo hrane i kafe i spreman sam. Imam nekih 10 minuta vožnje do planine. Veče pre toga sam napravio neki plan šta ću raditi na planini (koje trikove, koliko puta itd.) i onda se trudim da sve protekne po planu al to se sa freestyle sportovima nikad ne zna, nekad bude po planu a nekad i bolje od toga. Ostatak dana provodim odmarajući uglavnom.

Šta te motiviše ka uspehu?

Uglavnom ne razmišljam o uspehu. Uživam u tome što radim i imam veliku želju da svaki dan budem bolji vozač i onda uspesi dolaze sami. Na velike ciljeve i širu sliku se fokusiram kad su dani crni i kad mi ništa ne ide, a to se dešava i onda crpim motivaciju gde stignem.

Koji ti je omiljen trik u snoubordu?

Običan cork 360.

Koliko je teško uklopiti snoubord i privatan život?

Navikao sam se i ne žalim se. Kada se dobro organizujem stignem sve. Morao sam da žrtvujem puno druženja i privatnog života zbog ovoga ali nije mi ni sekunde žao.

Koliko su naočare bitne u snoubordu?

Neophodne su. Sunce se odbija od snega mnogo više nego od zemlje i naočare su onda mnogo bitne. Zbog vetra takodje. Ne bismo mogli da radimo to što radimo bez naočara.

Koje naočare trenutno nosiš?

Trenutno nosim naočare za sunce jer sam na pauzi, ali u čim se vratim na sneg na kacigu stavljam Oakley koji mi naravno omiljen brend naočara kao i većini zimskih sportista.

Da li više preferiraš jarke ili neutralne boje naočara?

Mi stakla menjamo zavisno od uslova. Recimo crna stakla za veliko sunce, žuta za maglu i providna na noćne uslove. A okvire volim klasične crne.

yason bosko mrden matija milenkovic

Direktor kompanije Yason Boško Mrđen i snouborder Matija Milenković

Matijin rad možete pratiti putem njegovog ličnog Instagram profila. 

Za dodatne vesti iz sveta optike i mode pratite nas na Instagramu.

Autorka članka
Teodora Stepić

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.