INTERVJU: KRISTINA BEKVALAC

Modna dizajnerka i stilistkinja Kristina Bekvalac porazgovarala je sa nama u novom članku rubrike INTERVJU. Kristina godinama unazad kreira i dizajnira unikatne komade odeće, a pomoću svog upečatljivog ukusa stilizuje mnoge poznate ličnosti sa naših prostora.

Pogledajte koje brendove Kristina bira kad traži naočare, na koji način ostaje u toku sa trendovima i kako ona definiše modu.

Valentino x Vogue x Ray-Ban

Kako izgleda traženje inspiracije za posao kojim se baviš?
Kada dizajniram odeću za svoju kolekciju, inspiraciju nalazim svuda oko sebe i vrlo jasno znam šta želim i u kom pravcu idem. Što se tiče inspiracije za stajling, uglavnom me inspirišu klijenti sa kojima radim. Ono što je takođe bitno je da uvek budete informisani i u toku sa trendovima koji su aktuelni u svetu. Nekoliko sati dnevno provodim na pinterestu, gledam i uživam i upijam kako to rade svetski stilisti, dizajneri i influenseri.  

Kako si pronašla svoj unikatni stil?
Ono što je meni najbitnije kod garderobe koju odabiram za sebe je da bude jako udobna i prakična budući da veći deo dana provodim u pokretu. Isto tako mi je bitno da me garderoba ne ograničava i ne steže. Oduvek volim oversized stvari i najudobnije se osećam u njima. Takođe pastelne boje preovladavaju u mom ormaru, crna, siva… Volim da budem u trendu ali da nikada ne budem rob mode.  

Tvoja definicija mode?
Za mene je definicija mode ista kao i za život – a to je da budeš ono što jesi i da se dobro osećaš u svojoj koži. Sve ostalo je manje bitno.

Valentino x Vogue

Kako bi okarakterisala lični stil kada je u pitanju izbor naočara?
Obožavam naočare i neizostavni su mi modni detalj koje god da je godišnje doba u pitanju, možda čak i događaj. Ono što me oduševljava (što više nije čudno) je da se naočare nose i u zatvorenom prostoru i zaista se ne koriste samo kao zaštita od sunca. Mogla bih da ih nosim uvek i da ih kombinujem uz svaki stajling.                                 

Šta te najviše uzbuđuje u modnoj industriji?
Najviše me uzbuđuje to što kroz modu čovek može da iskaže sebe i što je danas moda postala takva da zaista možeš da radiš i budeš ono što jesi a da te niko ne gleda kao čudaka jer se razlikuješ od ostalih. Sve postaje normalno i ja sam oduševljena zbog te činjenice.  

Da li si dosledna brendu, boji ili obliku naočara?
Nikakoooo – sve boje, oblici dolaze u obzir i imam veliku sreću što mi dosta toga dobro stoji, bar tako ja mislim😂😂😂

Valentino x Vogue

Metalni ili plastični okviri?
I jedni i drugi dolaze u obzir.

Koji brendovi iz Yason Brand Corner-a ti najviše odgovaraju?
Definitivno Ray-Ban, Vogue, Bolon i Valentino.

Kako izgleda tvoj proces odabira naočara?
Tako što mi treba dva minuta da pregledam 300 naočara, odmah znam koje želim i ne probam previše komada.

Valentino x Bolon

Opiši sebe u 3 boje
Crno, siva i krem.

Kako bi posavetovala nekoga ko želi da se bavi istim poslom kao ti?
Mladim i kreativnim ljudima bih rekla da samo budu hrabri i da prate svoj osećaj uvek i zauvek.

Više o Kristini Bekvalac

Kristina Bekvalac je zaslužna za stajling Nataše Bekvalac, kao i mnogih muzičkih zvezda sa našeg prostora. Njen rad možete pratiti na njenom Instagram profilu.

Za dodatne vesti iz sveta optike i mode pratite nas na Instagramu.

Urednik članka
Dušan Mrden

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.