INTERVJU: JASMINA ALEKSANDROV

Profesionalna sportistkinja, fitness coach i aktivistkinja Jasmina Aleksandrov razgovara sa nama o ekologiji, treningu i naravno naočarima za rubriku INTERVJU. Jasmina je počela svoju karijeru baveći se košarkom i potom sebe pretvorila u nekoga koga mnogi ljudi prate zbog zdravog načina života koji promoviše.

Pročitajte šta Jasmina ima da kaže o sportu, zašto je potrebno da budemo društveno odgovorni i kako je ona uspela da postane toliko uspešna u svom polju.

Arnette x Oakley

Kako izgleda običan dan u životu Jasmine Aleksandrov?
Svaki dan je avantura 🙂 . Moj dan kreće u 5 ujutru šetnjom šumom sa svojim četvoronoznim dlakavim drugarima. Ovo mi je lagana uvertira za tempo koji potom sledi. Držim personalne i grupne treninge u Hangaru svakog jutra od 7h do 18h sa pauzom za svoj trening i ponovnom šetnjom sa pomenutom dlakavom ekipom.

Kako si pronašla motivaciju za ekološki i društveno odgovorni rad kojim se baviš?
Mislim da svako od nas ima odgovornost da se oduži planeti koja nam je sve pružila a mi je neumoljivo uništavamo i samo iskorišćavamo. Trudim se da svojim primerom probudim ljude da aktivno utiču na svet oko sebe čak i najmanjim delima. Od toga da odbiješ slamčicu u kafiću, do ozbiljnih radnih akcija očuvanja planete. Svet se menja malim promenama pojedinca, a svi smo mi „neko“ ko može da promeni sve.

Tvoja definicija uspeha?
Ovo je dosta filozofsko pitanje za mene, ali ukratko – raditi što više stvari koje te ispunjavaju i koje radiš sa uživanjem, bilo da je to posao ili privatan život. 

Jasmina nosi brend Arnette

Kako bi okarakterisala lični stil kada je u pitanju izbor naočara?
U mom slučaju naočare biraju mene 🙂 . Nosim apsolutno sve modele svih epoha, s tim da prilikom takmičenja preferiram „brze“ naočare. Privlače me atipični modeli različitih brendova jer volim autentičnost.  

Šta te najviše uzbuđuje kod aktivnog života?
Upoznavanje novih predela.
Obzirom da sam aktivan takmičar u jednoj od najzahtevnih trka na svetu, Spartan race-a, imala sam prilike da trčim kroz neverovatne krajolike širom sveta. Trke se uglavnom odvijaju u delimičnoj ili totalnoj divljini, i pored takmičarskog adrenalina živam i u prirodnim lepotama što je za mene ulitamativna sreća.

Koji brendovi iz Yason Brand Corner-a ti najviše odgovaraju?
Najviše modela imam Oakley naočara, koje mi ujedno i najviše odgovaraju. Brend Oakley apsolutno ispunjava sve moje zahteve za ekstremne situacije. Bez obzira na surove uslove u kojima se nađem (jako sunce, kišu ili vetar) nikad mi nisu spale sa glave. Oakley Prism polarizovana sočiva su fenomenalna i pored toga što mi jako sunce ne smeta, nemam flaševe izlaska i ulaska u senke, odbijaju prašinu, znoj i ne magle se.
Drugi fav brand is Yason-a mi je definitivno
Arnette. Jednostavno su mnogo kul i legnu mi uz karakter.

Oakley x Jasmina

Koliko su naočare bitne u tvojoj svakodnevnici?
Naočare su stil života. Svaki dan nosim naočare, čak i kada je oblačno -mindset.

Plastični ili metalni okviri?
Kao što sam rekla gore, Oakley i Arnette, tako da plastični. 

Kako izgleda tvoj proces odabira naočara?
One koje prve vidim u uzmem i ruke uzimam 100% čak i ako ih ne probam. Nosim sve oblike, boje, modele i što čudnije meni draže.

Oakley x Jasmina

Koje naočare trenutno nosiš?
Za vreme trka i avantura nosim Oakley Radar Av. Kao što sam rekla, ove naočare su apsolutno prilagođene svim uslovima u kojima mogu da se zateknem. Drugi model koji gotovo ne skidam, su moje bele rejv naočare, Post Malone Arnette black and white.

Opiši nam Jasminu u 3 boje
Zelena, ljubičasta i all black.

Kojim rečima bi stimulisala nekoga ko želi da se bavi istim stvarima kao ti, a tek počinje?
Biti apsoultno svoj i raditi to što voliš u našem društvu je stvarno retko zato- istrajnost, doslednost i dobar vajb.

Više o Jasmini Aleksandrov

 

 

Jasmina Aleksandrov započela je svoju karijeru profesionalno baveći se košarkom i zahvaljujući uspehu koji je dostigla, putovala je po svetu. Ona je danas uspešan fitness coach, Spartan Race ambassador i Under Armour Athlete kao i vlasnik Urban Fitness Hangara.

 

Jasminin rad možete pratiti putem njenog ličnog Instagram kao i Urban Fitness Hangar profila.

 

Za dodatne vesti iz sveta optike i mode pratite nas na Instagramu.

 

Urednik članka
Dušan Mrden

 

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.