EssilorLuxottica i Kodak POTPISUJU TRAJNI UGOVOR

Charenton-le-Pont (France) i Rochester (NY), 27. jul 2023. EssilorLuxottica i Eastman Kodak Company objavili su da su potpisali trajni ugovor o licenci širom sveta kojim se kompaniji EssilorLuxottica daje ekskluzivno pravo da koristi Kodak robnu marku za proizvode i usluge prilikom poslovanja.

EssilorLuxottica / Kodak

Od 1. januara 2024. EssilorLuxottica će trajno dodati jedan od najpoznatijih i najpouzdanijih brendova u svetu u svoj portfolio i dalje će razvijati brend Kodak u celom asortimanu kategorije proizvoda.

Novi ugovor predstavlja evoluciju višegodišnjeg ugovora o licenciranju sa Kodakom koji je trenutno na snazi. Prema uslovima novog ugovora, EssilorLuxottica će nastaviti da razvija, proizvodi i distribuira optičke proizvode i usluge sa brendom Kodak, na neodređeno vreme.

Kodak je kultni brend bogat inovacijama kome veruju desetine miliona potrošača širom sveta. Zadovoljstvo nam je što možemo da učinimo ovaj značajan i trajan dodatak našem portfoliju brendova i radujemo se što ćemo iskoristiti naše inovativne mogućnosti i distributivnu mrežu kako bismo stvorili nove mogućnosti za brend i naše kupce. Dugoročni ugovori poput ovog otvaraju put rastu naše kompanije u godinama koje dolaze“ rekao je Paul du Saillant, zamenik generalnog direktora EssilorLuxottica.

Uzbuđeni smo zbog mogućnosti da proširimo naš aranžman licenciranja brenda sa sa liderom u industriji nege vida kao što je EssilorLuxottica. Znamo da je brend Kodak u dobrim rukama zajedno sa drugim cenjenim brendovima u portfoliju EssilorLuxottica„, rekao je Jim Continenza, izvršni predsednik i izvršni direktor kompanije Kodak. „Ovaj sporazum je odličan za Kodak. Delimo posvećenost kompanije EssilorLuxottica ispunjavanju rastućih potreba kupaca kroz inovacije, i radujemo se dugoj i uspešnoj saradnji.“

Više o Luxottica Group

Luxottica je lider u dizajnu, proizvodnji i distribuciji modnih, luksuznih i sportskih naočara. Njihov portfolio uključuje kućne brendove kao što su Ray-Ban, Oakley, Costa, Vogue Eyewear, Persol, Oliver Peoples i Alain Mikli, kao i licencirane marke uključujući Giorgio Armani, Burberry, Bulgari, Chanel, Coach, Dolce & Gabbana, Ferrari, Michael Kors, Prada, Ralph Lauren, Tiffany & Co., Valentino i Versace. Globalna distributivna mreža grupe pokriva više od 150 zemalja i dopunjena je širokom maloprodajnom mrežom od približno 9.000 prodavnica, sa LensCrafters i Pearle Vision u Severnoj Americi, OPSM, LensCrafters i Spectacle Hut u azijsko-pacifičkom regionu, GMO i Oticas Carol u latinskoj Americi, Salmoiraghi & Vigano u Italiji i Sunglass Hut širom sveta.

Više o Kodak Company

Kodak je vodeći svetski proizvođač fokusiran na komercijalnu štampu i napredne materijale i hemikalije. Sa 79. 000 patenata širom sveta zarađenih tokom 130 godina istraživanja i razvoja, kompanija veruje u moć tehnologije i nauke da unaprede ono što svet vidi i stvara. Njihovi inovativni nagrađivani proizvodi, u kombinaciji sa pristupom na prvom mestu, čine ih partnerom po izboru kupaca širom sveta. Kodak je posvećen brizi o životnoj sredini, uključujući liderstvo u industriji u razvoju održivih rešenja.

Saopštenje preuzeto sa www.luxottica.com

Sva dešavanja u kojima učestvuje kompanija Yason možete pratiti putem našeg web sajta i stranice Novosti.

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.