EssilorLuxottica i JIMMY CHOO POTPISUJU UGOVOR

Charenton-le-Pont (France) i London (UK), 29. jun 2023. EssilorLuxottica i Jimmy Choo objavili su danas da su potpisali ekskluzivni ugovor za dizajn, proizvodnju i distribuciju Jimmy Choo naočara širom sveta.

EssilorLuxottica x Jimmy Choo

Ugovor će biti na snazi od 1. januara 2024. do 31. decembra 2028. godine, uz opciju automatskog obnavljanja na dodatnih pet godina. Prva kolekcija po ugovoru biće dostupna na tržištu od prvog kvartala 2024. godine.

Ugovor kombinuje glamurozni stil Jimmy Choo-a i razigrani odvažan duh sa jedinstvenom veštinom izrade, inovativnim mogućnostima i stručnošću kompanije EssilorLuxottica. Kolekcije će se razvijati pod vođstvom Jimmy Choo kreativnog direktora Sandre Choi.

Ovo partnerstvo dovodi Jimmy Choo Eyewear u novu eru, sa posvećenošću kontinuiranoj potrazi za izvrsnošću koja utelovljuje Jimmy Choo pristup luksuzu.

Francesco Milleri, predsednik i izvršni direktor EssilorLuxottica Group kaže: „Uzbuđeni smo što ćemo krenuti na ovo novo putovanje sa Jimmy Choo brendom, pionirom umetnosti stilizovanja slavnih i globalnog luksuznog poslovanja. Zajedno ćemo dizajnirati inovativne kolekcije luksuznih naočara koje će otelotvoriti najbolje od umetničke vizije brenda i prepoznatljivog glamura. Zauzvrat naša saradnja će dodatno ojačati segment visokog luksuza u kategoriji naočara.

Hannah Colman, izvršna direktorka kompanije Jimmy Choo rekla je: „Oduševljeni smo što smo partneri sa EssilorLuxottica, kombinujući našu zajedničku stručnost u kategoriji dodataka i naočara kako bismo oživeli suštinu glamurozne i samouverene estetike brenda Jimmy Choo.

Više o Luxottica Group

Luxottica je lider u dizajnu, proizvodnji i distribuciji modnih, luksuznih i sportskih naočara. Njihov portfolio uključuje kućne brendove kao što su Ray-Ban, Oakley, Costa, Vogue Eyewear, Persol, Oliver Peoples i Alain Mikli, kao i licencirane marke uključujući Giorgio Armani, Burberry, Bulgari, Chanel, Coach, Dolce & Gabbana, Ferrari, Michael Kors, Prada, Ralph Lauren, Tiffany & Co., Valentino i Versace. Globalna distributivna mreža grupe pokriva više od 150 zemalja i dopunjena je širokom maloprodajnom mrežom od približno 9.000 prodavnica, sa LensCrafters i Pearle Vision u Severnoj Americi, OPSM, LensCrafters i Spectacle Hut u azijsko-pacifičkom regionu, GMO i Oticas Carol u latinskoj Americi, Salmoiraghi & Vigano u Italiji i Sunglass Hut širom sveta.

Više o Jimmy Choo

Jimmy Choo je britanska luksuzna modna kuća specijalizovana za cipele, tašne, dodatke i mirise. Kompaniju Jimmy Choo su 1996. godine osnovali malezijski kineski modni dizajner cipela Jimmy Choo i urednica modnih cipela britanskog VOGUE Tamara Mellon. Brend tvrdi da je bio favorit Dajane, princeze od Velsa. Kompanija je bila na Londonskoj berzi sve dok je 2017. godine nije kupila kompanija Michael Kors.

Saopštenje preuzeto sa www.luxottica.com

Sva dešavanja u kojima učestvuje kompanija Yason možete pratiti putem našeg web sajta i stranice Novosti.

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.