YASON x WOMEN ON THE WAY

Vanvremenske Ray-Ban naočare pune su buntovničkog duha koji nose u sebi već skoro 100 godina.

Od Round i Square modela koje su nosile kultorološke ikone sedamdesetih godina, do najnovijeg modernizovanog Jack okvira – svaki par naočara ima svoju priču.

„Bilo nam je apsolutno zadovoljstvo da kroz ovu malu, ali značajnu saradnju ukažemo na promene koje se dešavaju u našem društvu. Katarinu poznajem dugo godina i kada mi je ispričala svoju ideju iza Women on the Way, hteo sam da povežemo njenu ambicioznu želju da utiče na svest sredine sa naočarima koje su nosili kontrakulturni mislioci dvadesetog veka.

Od Glorie Steinem do John Lennon-a, mnogi umetnici i borci za ljudska prava nosili su naočare brenda Ray-Ban koji svojim dugotrajnim uspehom i dalje pomera granice inovativnosti, tehnologije, optike i mode.“

Dušan Mrđen, kreativni direktor kompanije Yason

Devojke iz womenontheway.co znaju da promene donose samo hrabri ljudi koji se ne libe izazova, pa su zajedno sa nama odabrale modele koji ih inspirišu da budu najbolja verzija sebe.

Editorijal YASON X WOMEN ON THE WAY FW21 napravljen u Oktobru 2021. godine
kreativni pravac i fotografija / Dušan Mrđen
model / Katarina Ejdus, Atina Vučković i Golnoosh Moosapour

Yason kreativni tim / Snežana Marković

Katarina nosi Ray-Ban model Round RX3447V
Golnoosh nosi Ray-Ban model
Square RX1971V
Atina nosi Ray-Ban model
Jack RX6465

Radoznao, kreativan i hrabar još od 1989. godine, legendarni Ray-Ban Round RX3447V postao je simbol za slobodu i sve one koji se ne boje da naprave promenu u svetu.

RX1971V Square je oversized geometrijski oblik dizajniran sa ciljem da pruži osećaj slobode i individualnog samoizražavanja za svakoga ko se odluči za ovaj klasičan Ray-Ban kockasti okvir. 

Inspiracija za ovaj moderan, jednostavan okvir bili su Round i Hexagonal – savršeni Jack RX6465 preuzima najbolje delove ova dva klasična oblika i modernizuje prepoznatljivu estetiku u jedan od najpopularnijih okvira današnjice.

Women on the Way je socijalno preduzeće koje kreira modne komade i zapošljava žene izbeglice koje su aplicirale za azil u Srbiji. Žene šiju odeću i asesoare inspirisane njihovim kulturama i 50% profita odlazi njima. Kupovinom prozivoda ili učestvovanjem u njihovim aktivnostima, osnažujete žene izbeglice u Srbiji.

Da li ste upoznati sa našom inicijativom da pomognemo Sigurnoj ženskoj kući u Novom Sadu? Pratite našu stranicu Novosti i saznajte kako i vi možete da doprinesete poboljšanju naše životne sredine.

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.