YASON x SIGURNA ŽENSKA KUĆA

yason dan zena sigurna zenska kuca

Posle uspeha prošlogodišnje akcije Yason i Sigurna ženska kuća u kojoj smo zajedno sa vama pružili pomoć “Sigurnoj ženskoj kući” u Novom Sadu, i ove godine nastavljamo da se borimo za bolju budućnost.

“Sigurna ženska kuća” počela je sa radom 15. decembra 2006. godine zamišljena kao projektna aktivnost našeg Grada Novog Sada, Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu poverena na realizaciju Centru za socijalni rad. „Sigurna ženska kuća“ u Novom Sadu prva je sigurna kuća za žene otvorena u Vojvodini, a njena rukovoditeljka je Dr Nada Padejski Šekerović.

yason sigurna zenska kuca

Prošle godine smo zajedničkim snagama uspeli da sakupimo dovoljno sredstava pomoću kojih je funkcionalnost prostora u kome žrtve nasilja žive unapređena.

Kako možete pomoći?

Žrtvama porodičnog nasilja je svaka pomoć dobrodošla – da li je u vidu emotivne ili finansijske podrške, postoje razni načini na koji možete pružiti podršku onima kojima je to potrebno. Mi smo odlučili da preuzmemo inicijativu i iskoristimo naše platforme kako bismo doprineli stvaranju svesti o ženama i porodicama koje su svakodnevno žrtve nasilja. U okviru Međunarodnog dana žena pridružujemo se borbi za za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca.

Ukoliko u periodu od 1. – 8. marta 2021. godine obavite kupovinu u nekoj od Yason optika, imaćete priliku da budete deo naše humanitarne akcije u kojoj ćemo povodom Međunarodnog dana žena i ove godine pomoć usmeriti ka Sigurnoj ženskoj kući u Novom Sadu.

Doniraćemo 5% od ukupnog prometa naših optika u nedelji od 1. – 8. marta kako bismo pružili podršku žrtvama nasilja u porodici i njihovoj deci oba pola koja su direktno ili indirektno izložena nasilju.

Budite deo bolje budućnosti uz nas. 💎

Yason tim

Sva dešavanja u kojima učestvuje kompanija Yason možete pratiti putem našeg web sajta i stranice Novosti.

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.