INTERVJU: STEFAN SIMONOVIĆ

Profesionalni fotograf, videograf i pre svega avanturista Stefan Simonović razgovara sa nama o putovanjima, aktivnom životu i naočarima za rubriku INTERVJU. Iz ljubavi prema različitim kulturama, Stefan već dugi niz godina putuje svetom kako bi zabeležio lepotu ljudi i prirode raznih delova sveta.

Pročitajte šta Stefan nosi na putovanja, kako je zavoleo fotografiju i na koji način je od strasti uspeo da napravi posao.

Biciklizam, avanture i fotografija x Oakley

Kako izgleda običan dan u životu Stefana Simonovića?
Trudim se da nemam (koliko je moguće) običan dan – želim svaki da iskoristim na najbolji način. Poslednjih nekoliko meseci ustajem oko 7h i nakon doručka posvećujem se fotografiji koja je moj primaran posao. Ukoliko imam neko fotografisanje onda sam na terenu, ukoliko ne onda sam kod kuće i bavim se obradom tih fotografija. Takođe se trudim da bar svaki drugi dan imam neku fizičku aktivnost, trčanje, bicikl ili plivanje. Shvatio sam da mi jako prija i da me napuni pozitivnom energijom .

Kako ti se javila želja za putovanjima?
Želja za putovanjima se javila još dok sam bio pred kraj osnovne škole – kada sam odlazio u Crnu Goru sam za letnji raspust. A ozbiljna putovanja su krenula sa početkom fakulteta kada sam krenuo da zarađujem novac, koji sam investirao u ta putovanja, a to već traje od 2011. kada sam prvi put sam otišao u Indiju.

Tvoja definicija uspeha?
Moja definicija uspeha je prvenstveno normalna i zdrava porodica – zvuči kao da se podrazumeva, ali živimo u takvom vremenu da je ipak to uspeh.

Stefan nosi Oakley

Kako bi okarakterisao lični stil kada je u pitanju izbor naočara?
U zavisnosti od situacije, ali pretežno je to sportski stil. Obožavam da nosim Oakley modele naočara jer se uklapaju uz bilo koju kombinaciju. Ukoliko sam na planinarenju ili trčanju – tu su modeli sa PRIZM (tehnologijom) staklima koji štite oči od štetnog zračenja a i pojačavaju kontrast tako da je uživanje još veće.

Šta te najviše uzbuđuje kod putovanja?
Na putovanjima me najviše uzbuđuje ta neizvesnost, želja za upoznavanjem novih kultura i naroda. Baš iz tog razloga što su moja putovanja malo drugačija od standardnih i odnose se prvenstveno na fotografiju. Posete raznim plemenskim narodima, provođenje vremena sa njima i neizvesnost definitvno stvara ogroman adrenalin.

Koji brendovi iz Yason Brand Corner-a ti najviše odgovaraju?
Definitivno Oakley – svojim kvalitetnim staklima maksimalno štite oči, a i dizajn ramova mi se jako dopada tako da uživam da ih nosim u svakom trenutku.

Stefan x Oakley

Koliko su naočare bitne u tvojoj svakodnevnici?
Naočare su postale jako bitne u mom životu, pored toga što ostavljamo neki pečat kod drugih ljudi, dosta govore o nama samima. To su neki sitni detalji koji mi pomažu i daju jos veće samopouzdanje.

Plastični ili metalni okviri?
Plastični svakako – zbog male mase a i veće fleksibilnosti. Današnji Oakley modeli se rade od vrhunske plastike, pa ih je skoro nemoguće osetiti .

Kako izgleda tvoj proces odabira naočara?
Prvo i osnovno biram stakla koja mi odgovaraju u zavisnoti za koju namenu planiram naočare, nakon toga se trudim da uklopim sa oblikom glave i da budu prijatne za nošenje.

Stefan na putovanjima isključivo nosi Oakley

Koje naočare trenutno nosiš?
Trenutno nosim Oakley LATCH OO9358-1855

Opiši Stefana u 3 boje
Crno, belo i plavo.

Kojim rečima bi stimulisao nekoga ko želi da se bavi istim stvarima kao ti, a tek počinje?
Pokušajte da nađete ono što vama najviše prija i radite to zbog sebe a ne zbog drugih – samo tako je moguće doći do cilja. Ukoliko verujete u to i trudite se, uspećete!

Više o Stefanu Simonoviću

 

 

Stefan Simonović razvio je ogromnu ljubav prema istraživanju i fotografiji posle putovanja u Indiju – od tada hrabro odlazi u svet kako bi zabeležio različitosti drugih kultura.

 

Stefanov rad možete pratiti putem njegovog ličnog Instagram profila.

 

Za dodatne vesti iz sveta optike i mode pratite nas na Instagramu.

 

Urednik članka
Dušan Mrden

 

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Yason.rs. Preuzimanje teksta uslovljeno je Creative Commons 2.5 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navoda autora i linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama. Neke od fotografija korištene u tekstovima su vlasništvo trećih lica nad kojim portal Yason.rs nema autorska prava.